Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belgen weer boos op Bos

Belgen weer boos op Bos
8 okt 2008 om 09:49

Wederom heeft minister van Financiën Wouter Bos zich de woede van België op de hals gehaald. Waar hij eerder de Belgische premier Letterme op de nek kreeg nadat hij zei dat Nederland het gezonde deel van Fortis heeft gekocht en het besmette in België achtergelaten, is het nu zijn rol aan de onderhandelingstafel die kritiek oproept.

Bos zou geweten hebben dat naast Fortis ook Dexia in grote problemen was gekomen. Premier Letterme was hierom bereid de prijs van de Nederlandse Fortis-onderdelen, bankieren, verzekeren en ABN AMRO, ver te laten zakken. België zou niet in staat zijn geweest om twee systeembanken te redden. “Er was totale paniek, en daar heeft Bos van geprofiteerd”, aldus de Standaard.

BNP Paribas

De Belgische belangengroeperingen Deminor en Euroshareholders onderzoeken de mogelijkheden om Fortis voor de rechter te slepen. Ze vertegenwoordigen naar eigen zeggen ‘een groeiend aantal aandeelhouders, die het niet eens zijn met de gang van zaken bij de ontmanteling van Fortis’.

De groeperingen starten mogelijk een kort geding, waarin de verkoop van Fortis aan BNP Paribas moet worden geblokkeerd. Ook de nationalisatie van het Nederlandse deel wordt onderzocht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.