Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eindejaarsbonus met SNS

Eindejaarsbonus met SNS
23 dec 2010 om 08:47

Het aandeel SNS Reaal is in mijn ogen te fors afgestraft dit jaar. Teveel beleggers vrezen voor een emissie om de resterende staatssteun terug te betalen. Als financial moet het daarnaast nog eens bij ieder gerucht over de crisis in de eurozone extra klappen incasseren. SNS heeft een stevige bodem liggen rond de 3 euro en kan eigenlijk alleen nog maar stijgen. In oktober is er nog 500 miljoen euro opgehaald door het uitgeven van een obligatie en daarmee lijkt het risico van een emissie mij te overzien.

Zoals gezegd is SNS flink afgestraft. In een klein halfjaar tijd heeft het aandeel ongeveer 40% van zijn waarde verloren. De koers/winst-verhouding ligt inmiddels historisch laag. Veel van de vooral enigzins speculatief ingestelde analisten zien het aandeel in 2011 dan ook gewoon weer herstellen, of in ieder geval wat corrigeren op de overdreven daling. Omdat traditiegetrouw veel analisten en adviseurs in de laatste weken van december en de eerste weken van januari hun lijstjes naar buiten gaan brengen, kan het wel een hard gaan met SNS.

Gemiddeld hebben analisten voor het aandeel een koersdoel uitstaan van rond de 5 euro, wat degene die nu koopt dus een aardige eindejaarsbonus op kan leveren. Er zijn echter wel forse verschillen waarneembaar tussen recent afgegeven koersdoelen. De analisten van Bank of America Merrill Lynch hanteren bijvoorbeeld een koersdoel van 5,50 euro, terwijl de analisten van effectenhuis Petercam uitgaan van een stijging tot slechts 3,50 euro. Wel zijn alle analisten van mening dat de huidige koers te laag is.

 

SNS_Daily__9-7-2010_-_22-12-2010 Daggrafiek SNS Reaal. Momentum is helemaal weg. Koers zit boven en onder vast.

Wie de grafiek bekijkt ziet een stevige bodem liggen rond de 3 euro en een stevige weerstand zo’n 10% hoger. Binnen deze range kan dus al goed verdiend worden met korte ritjes. Het momentum is echter volledig weg en er moet iets groots gebeuren om het aandeel weer aan te slingeren. Om eerdergenoemde redenen verwacht ik dat een uitbraak uit de tradingrange niet lang meer op zich laat wachten. 3,50 euro per aandeel is dan een mooi eerste doel. De langetermijn belegger kan in mijn ogen zelfs voorzichtig de 4 euro in het achterhoofd houden, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Eerst die uitbraak door veel positieve praatjes van analisten en wat meer realiteitsbesef bij beleggers.

Wie er bang is voor een emissie kan naar mijn mening toch een kort ritje overwegen. SNS heeft momenteel namelijk geen liquiditeitsproblemen en ook geen solvabiliteitsproblemen. De nood is dus echt nog niet hoog genoeg om op korte termijn al vervelende dingen te gaan doen. SNS Reaal heeft namelijk tot februari 2012 de tijd heeft voordat de eerste aflossing gedaan moet worden. Het concern kan dus tegen die tijd altijd nog kiezen voor een conversie in aandelen.

 

Selwyn Duijvestijn
Turbo-Trading.nl

Selwyn Duijvestijn is een selfmade beursdeskundige en expert op het gebied van handel in turbo’s. Op zijn persoonlijke website www.turbo-trading.nl geeft hij zijn mening over door hem opgemerkte kansen in verschillende markten. Via een geheel eigen werkwijze selecteert hij kansrijke turbo’s en beoordeelt deze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Er wordt maandelijks gestreefd naar een hoog rendement voor bezoekers en leden die de turbo portefeuille volgen.
Auteur bespreekt vaak posities uit eigen handelspraktijk, welke elk moment van aard en karakter kunnen veranderen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.