Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Welke veilige haven(s) moet u nu bekijken

Welke veilige haven(s) moet u nu bekijken
9 aug 2011 om 14:25

Er zijn verschillende mogelijkheden om te profiteren van een voortzetting van dalende beurskoersen. Natuurlijk kan er met een hefboom short gegaan worden op de indices of kunt u puts kopen. Met de huidige volatiliteit en enorme beweeglijkheid op de markten ben ik daar nog wat huiverig voor. Hoewel ik momenteel naar turbo shorts met een veilige stoploss kijk, heb ik goud, zilver, VIX, bund en EUR/CHF hoger op mijn verlanglijstje staan.

YG_08-11_Daily__22-2-2011_-_8-8-2011Ik ben geen aanhanger van enorm hoge goudkoersen, maar toen het meest populaire edelmetaal door de topzone rond de 1.560 dollar per troy ounce heen brak wist ik dat er een flinke rally op komst zou zijn. Door nieuwe geruchten omtrent een derde ronde Quantitative Easing bereikt goud recordniveau na recordniveau. Mijn indicator voor de korte termijn geeft echter een verkoopsignaal en na zo’n flinke rally is het niet vreemd als er wat winstnemingen gaan optreden. Als de FED bekend maakt een nieuwe ronde van geld drukken te starten kan het edelmetaal nog wat verder stijgen, maar op dit moment wacht ik liever af om te kopen op een nieuwe dip.

YI_09-11_Daily__14-2-2011_-_8-8-2011Hoewel de indicatoren voor zilver momenteel ook verkoopsignalen genereren en een echte uitbraak uitblijft, is dit edelmetaal aantrekkelijker dan goud in mijn ogen. Er is immers nog veel potentieel omhoog naar koersen die we al eerder hebben gezien. De weg naar de 50 dollar per troy ounce is al eens bewandeld. Een turbo long vanaf de 40 dollar waar verlies genomen wordt onder de 38 dollar is een goede optie. Als de koers doorschiet naar 50 wordt er een flinke winst behaald, terwijl verlies beperkt blijft. De turbo long Zilver 36,00 is naar mijn mening de beste optie. Ook hier wacht ik echter nog even af tot de FED meer duidelijkheid geeft over het te voeren beleid.

VIX_Daily__18-3-2009_-_8-8-2011De VIX-index is gigantisch opgelopen de afgelopen dagen. De volatiliteit is enorm. Het niveau van de vorige paniekdaling is bereikt en er lijkt geen einde aan de stijging te komen. De VIX zelf is echter net zo volatiel als de markt die hij volgt en nu nog instappen oogt risicovoller dan andere opties om in te spelen op een daling. De VIX is onder de 17 eigenlijk alleen interessant om te kopen en daar is het nu even te laat voor.

FGBL_09-11_Daily__10-9-2010_-_8-8-2011Ook met de bund future is het hard gegaan. Een beetje te hard eigenlijk. Het stijgende trendkanaal is opwaarts doorbroken en hierdoor zien we nu moeilijkheden ontstaan. Het koersverloop wordt grimmiger en de bewegingen zijn enorm. Ik koop daarom momenteel liever shorts op een index dan long te gaan in de bund. 

EURCHF_Daily__24-9-2010_-_8-8-2011De EUR/CHF beweegt natuurlijk vooral omlaag door de problemen in euroland en de ontwikkelingen rondom de schuldencrisis. Nu men openlijk twijfelt aan Frankrijk terwijl Spanje en Italie al langer op het strafbankje zitten is het niet verwonderlijk dat de EUR/CHF een ultiem dieptepunt heeft bereikt. Mijn indicator voor de korte termijn oogt oversold. Een verdere daling komt naar mijn mening vooral op gang door de Verenigde Staten en de problemen die daar spelen. Voor mij is de EUR/CHF als veilige haven daarom even niet interessant.

Van alle hierboven genoemde mogelijkheden oogt dus vooral zilver erg aantrekkelijk. Daarnaast worden de bund future en goud weer interessant bij een kleine terugval en laat ik de VIX en EUR/CHF even links liggen.

 

Met hartelijke groet,
Selwyn Duijvestijn

Disclaimer:
Selwyn Duijvestijn belegt op basis van zelf ontwikkelde technische indicatoren en combineert deze systematische manier van handelen met fundamenteel inzicht en een groot stuk gezond verstand. Op de website www.turbo-trading.nl geeft deze selfmade beursexpert zijn mening over door hem opgemerkte kansen in verschillende markten. Er wordt maandelijks gestreefd naar een hoog rendement voor bezoekers en leden die zijn portefeuille volgen.

 

Besproken onderwerpen:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.