Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Heijmans emitteert

Heijmans emitteert
30 mrt 2001 om 10:41

De opbrengst van de emissie zal worden gebruikt ter gedeeltelijke financiering van de op 14 december 2000 aangekondigde overname van Koninklijke IBC B.V., welke naar verwachting op 2 april 2001 afgerond zal worden.

De emissie zal plaatsvinden door middel van een zogenaamd accelerated bookbuilding proces. De Certificaten zullen in een onderhandse plaatsing alleen worden aangeboden aan Nederlandse en internationale institutionele beleggers, mede via een onderhandse plaatsing in de Verenigde Staten van Amerika bij zogenaamde Qualified Institutional Buyers. Uit de emissie van 1.850.000 Certificaten zullen 500.000 Certificaten worden geplaatst tegen de emissieprijs bij de stichting die certificaten van gewone aandelen Heijmans houdt ten behoeve van deelnemers aan het management participatieplan. Heijmans verwacht vrijdag 30 maart 2001 de emissieprijs te kunnen vaststellen.

De emissie geschiedt onder voorbehoud van toelating van de nieuw uit te geven Certificaten tot de notering op de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. en overige gebruikelijke voorwaarden. De Certificaten zullen naar verwachting op woensdag 4 april tot de notering worden toegelaten. Betaling en levering vinden naar verwachting op woensdag 4 april plaats.

De nieuw uit te geven Certificaten zullen dooreenleverbaar zijn met de huidig uitstaande certificaten van gewone aandelen Heijmans en zullen volledig gerechtigd zijn tot het dividend over 2000 dat betaalbaar zal worden gesteld in mei 2001. Heijmans heeft Fortis Bank (Nederland) N.V. aangesteld als Sole Global Co-ordinator en Bookrunner.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.