Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Buhrmann

Buhrmann
19 apr 2001 om 21:28

Euronext Amsterdam is een onderzoek begonnen naar de winstwaarschuwing die Buhrmann woensdag heeft uitgebracht. Dit heeft Euronext-woordvoerder R. Salet woensdag gezegd tegen Betten Beursmedia News. We gaan de gang van zaken onderzoeken, aldus Salet. Het onderzoekt richt zich daarbij op de vraag of Buhrmann artikel 28h van het Fondsenreglement heeft overtreden.

Buhrmann waarschuwde donderdag dat de winst per aandeel over het eerste kwartaal voor amortisatie goodwill circa 20% lager zal liggen dan die over het eerste kwartaal van 2000. Het concern gaf drie weken eerder voor EUR 690 miljoen aan nieuwe aandelen uit.

Op grond van artikel 28h van het Fondsenreglement dient een uitgevende instelling terstond een publicatie te doen omtrent elk feit of elke gebeurtenis betreffende de uitgevende instelling waarvan moet worden aangenomen dat hiervan een aanmerkelijke invloed op de koers zal uitgaan. De beurs kan behalve het doen uitgaan van een mededeling dat een bedrijf het fondsenreglement heeft overtreden verder geen maatregelen nemen tegen een beursgenoteerde onderneming als artikel 28h wordt overtreden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.