Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Pharming

Pharming
20 apr 2001 om 09:50

Pharming Group nv overweegt in de loop van 2001 een converteerbare obligatielening uit te geven of, als het beursklimaat aantrekt, een aandelenemissie te doen. Dit zei Ino Cooijmans, financieel directeur van Pharming, na de aandeelhoudersvergadering in Leiden desgevraagd tegen deze redactie.

Een aandelenuitgifte ligt gezien het huidige beursklimaat op korte termijn niet voor de hand, zegt Cooijmans. De CFO geeft verder aan dat hij niet verwacht dat de stemming op de beurs voor de zomer ten goede keert. De keuze voor een converteerbare obligatielening zou daardoor waarschijnlijker zijn, bevestigt Cooijmans.

De financieel directeur maakt niet bekend hoeveel kapitaal de onderneming wil ophalen met de beoogde obligatielening of emissie.

Pharming voert concrete gesprekken met farmaceutische bedrijven in het Verre Oosten over mogelijke samenwerking . De samenwerkingspartner moet het voor Pharming mogelijk maken om in de loop van 2002 humaan lactoferrine in klinische voeding in het Verre Oosten op de markt te brengen.

De in klinische voeding toegevoegde humaan lactoferrine voorkomt infecties door resistente bacterien. Cooijmans schat dat de inkomsten voor Pharming van humaan lactoferrine in klinische voeding in Europa en het Verre Oosten op termijn boven de EUR 10 mln per jaar uitkomen. Alleen in het Verre Oosten worden op termijn inkomsten tussen de USD 5-10 mln op jaarbasis verwacht, zegt de CFO. Cooijmans verwacht in de loop van 2001 bekend te maken met welke partner(s) de onderneming in zee gaat.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering is ingestemd met het aftreden van de commissaris Patrick Beneden en voorzitter van commissarissen Pieter Strijkert. Zij treden af vanwege andere commissariaten die zij vervullen en die naar hun mening niet te combineren zijn met het commissariaat bij Pharming.

Commissaris Pierre Douaze is herbenoemd. Rinus Minderhoud, voormalig lid van de raad van bestuur van ING Groep nv, Lee Hoyer, voormalig vice president R&D van het Rode Kruis in de Verenigde Staten en Koen Wiedhaup, voormalig groepsdirecteur van Akzo Nobel Farma zijn tijdens de aandeelhoudersvergadering benoemd tot commissaris. Bij de eerst volgende aandeelhoudersvergadering zal Minderhoud voorgesteld worden als de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.