Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tiscali

Tiscali
24 apr 2001 om 18:24

Tiscali neemt surfEU, een ISP en portal in Duitsland Oostenrijk, Zwitserland en Finland, over. Dit heeft Tiscali dinsdag bekendgemaakt. Tiscali betaalt EUR 69,6 miljoen voor surfEU, waarvan ongeveer EUR 18,7 in cash en EUR 50,9 miljoen in nieuwe aandelen Tiscali.

De hele transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de aandeelhouders van Tiscali voor het uitgeven van de nieuwe aandelen. Er wordt verwacht dat de transactie voor het einde van het eerste halfjaar van 2001 rond zal zijn. Door de transactie zal Tiscali ook een distributieovereenkomst aangaan met de Media Saturn Group, elektronica retailers en grootaandeelhouder van surfEU.

Tiscali gelooft dat de voordelen van de integratie van de twee bedrijven behoorlijk zijn. Door de overname zal Tiscali de derde ISP in de Duitse markt worden, met ongeveer 1,8 miljoen actieve abonnees per 31 maart 2001. Na de surfEU transactie heeft Tiscali in het totaal per 31 maart 2001 6,6 miljoen actieve abonnees, meer dan 14 miljoen geregistreerde abonnees en een maandelijks internetverkeer van ongeveer 3,1 miljard minuten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.