Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

NASDAQ

NASDAQ
27 apr 2001 om 10:42

NASDAQ wil zijn eigen aandelen op de beurs verhandelen. Daarmee steekt de Amerikaanse beurs van groei-aandelen concurrent New York Stock Exchange de loef af.

NASDAQ is de eerste grote beurs in de VS die zelf naar de beurs gaat. Het bestuur van NASDAQ hoopt de Initial public offering op zijn vroegst ergens in 2002 uit te voeren. Naar verluidt is het het meest waarschijnlijk dat NASDAQ een notering op haar eigen beurs aanvraagt.

Op de Nasdaq, de op een na grootste beurs van de Verenigde Staten, staan bijna 4600 bedrijven genoteerd. De National Association of Securities Dealers (NASD) bestuurt zowel de Nasdaq als de American Stock Exchange (Amex). De Amex is de kleinste en minst winstgevende van de drie grootste Amerikaanse beurzen. Vorige week bevestigde de NASD al een afsplitsing van de Amex te onderzoeken.

Voor het zover is moet beurswaakhond SEC NASDAQ eerst als officiele beurs erkennen. Ook wil NASDAQ met de beursgang wachten tot na de introductie van het nieuwe handelssysteem SuperMontage. Daarnaast is het moment van de beursgang afhankelijk van het beursklimaat.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.