Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Gouda neemt last wegens reparatieschade

Gouda neemt last wegens reparatieschade
1 nov 2007 om 13:31

Voor Gouda Vuurvast, dat vuurvaste materialen produceert en installeert voor industriële toepassingen, is het nog niet duidelijk hoe de verantwoordelijkheden liggen en hoe de uiteindelijke aansprakelijkheid verdeeld moet worden over de verschillende betrokken partijen. De onderneming houdt echter rekening met een aanzienlijk, éénmalig financieel risico.

De schade is in behandeling bij verzekeraars. De uiteindelijke invloed op de resultaatontwikkeling voor Gouda Vuurvast van een en ander is op dit moment nog niet vast te stellen.Voorlopig wordt voor dit jaar rekening gehouden met een last van 2,5 miljoen euro. De financiële gevolgen zullen naar verwachting ook in 2008 voelbaar zijn.

Gouda Vuurvast is tevens gedwongen om zichzelf een tijdelijke productiebeperking op te leggen. “De orderportefeuille voor vuurvaste stenen en daaraan gekoppelde, grotere projecten zijn op korte termijn van dien aard, dat besloten werd om één van de twee tunnelovens voor circa 6 maanden stil te leggen. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om noodzakelijk groot onderhoud aan de betreffende oven uit te voeren, terwijl tevens bekeken wordt in hoeverre in 2008 duurzame efficiëntiemaatregelen in de fabriek kunnen worden doorgevoerd. Ook hieraan zullen éénmalige kosten verbonden zijn.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.