Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Schiphol moet tarieven van NMa verlagen

Schiphol moet tarieven van NMa verlagen
1 nov 2007 om 15:04

Luchthaven Schiphol heeft ten onrechte een aantal te verrekenen kostenposten (mee- en tegenvallers) over 2005 en 2006 niet doorgevoerd in verschillende luchthaventarieven die vanaf vandaag zouden gaan gelden. Dit betekent dat Schiphol het komende tariefjaar 36,8 miljoen euro minder in rekening mag brengen aan luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van Schiphol. Dit concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa ) na onderzoek van een klacht door KLM.

KLM

De verlaging heeft betrekking op de zogenoemde ‘Aviation-tarieven’ voor onder andere het stijgen en landen van vliegtuigen en het in-, uit- en overstappen van passagiers. Schiphol had aangegeven financiële mee- en tegenvallers uit de periode 2005-2006 niet te verrekenen per 1 november 2007. Dit is echter verplicht op basis van de Wet luchtvaart. Hierdoor dient Schiphol de reeds eerder bekend gemaakte tarieven per 1 november zodanig te verlagen dat ze 36,8 miljoen minder aan inkomsten krijgen dan de eerder begrote inkomsten van zo’n 642,2 miljoen euro, aldus de NMa.

Transfertarief

KLM had ook bezwaren geuit tegen de hoogte van het tarief voor overstappende passagiers, het zogenaamde transfertarief. Daarnaast plaatste zij vraagtekens bij het verloop van de verplichte procedure waarbij luchtvaartmaatschappijen geraadpleegd worden bij de vaststelling van de tarieven. Op deze punten stelt de NMa KLM in het ongelijk.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.