Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tele Atlas breidt uit in Afrika en Azie

Tele Atlas breidt uit in Afrika en Azie
1 nov 2007 om 08:49

Tele Atlas maakt vanochtend bekend dat het een definitieve overeenkomst met Georigin heeft gesloten. In de toekomst heeft de kaartenmaker een belang van 76 procent in het Zuid-Afrikaanse bedrijf. Georigin verzamelt data in West, Oost en Zuidelijk Afrika. Daarnaast is het grootaandeelhouder in MapIT. Deze laatste onderneming is in het bezit van de rechten op de kaarten van Nigeria en Zuid-Afrika. 

 

Toelichting

Jack Reinelt, COO Tele Atlas en Managing Director voor Europa, ziet de overname als een goede stap voorwaarts. De deelneming betekent een forse uitbreiding van de data in de regio Afrika. Aangezien deze regio meer en meer wordt ontdekt door het toerisme, stijgt de vraag naar navigatiehulpmidelen  sterk. In Nigeria en Zuid-Afrika, samen goed voor 180 miljoen inwoners, stijgt de vraag naar digitale kaarten jaarlijks met 5 procent.

 

Regio Azie

Daarnaast maakte Tele Atlas bekend dat het in Zuidoost Azie meer aandacht gaat besteden aan het in kaart brengen van de regio door middel van eigen research. Tevens heeft het een samenwerking gesloten met MappointAsia uit Thailand. Dankzij de samenwerking kan Tele Atlas nu al beschikken over uitgebreide data over dit land. 

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.