Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Ten Cate presenteert resultaten

Ten Cate presenteert resultaten
1 nov 2007 om 08:36

Ten Cate heeft voorbeurs haar derdekwartaalcijfers bekendgemaakt. De onderneming, die onder meer brandwerende kleding en kunstgras fabriceert, zag de nettowinst uitkomen op 30,5 miljoen euro, een stijging van 13 procent. De omzet klom naar 660 miljoen euro, een plus van 10 procent. Het bedrijfsresultaat lag op 48,3 miljoen euro, 20 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2006.

Divisieresultaten

Er was sprake van een grote variëteit in de resultaten van de verschillende onderdelen van het concern. Zo profiteerde Defender, dat onderdelen maakt voor het Amerikaanse leger, van de vele orders die Ten Cate wist binnen te slepen. De omzet van antiballistiek blijft tot en met derde kwartaal achter, hogere uitleveringen in het vierde kwartaal zijn volgens Ten Cate wèl zeker gesteld.

Verder had Ten Cate last van “Aanhoudende terughoudendheid in Amerikaanse markt voor geosynthetics”. In Nederland vond dit jaar een aanzienlijke uitbreidings- en ombouwoperatie plaats in de kunstgrasproductie. Die is gepaard gegaan met opstartproblemen en heeft niet tot de gewenste output geleid.

Vooruitzichten

Ten Cate meldt dat bij de winstverwachting voor geheel 2007 een aantal positieve factoren een rol speelt:
• de additionele bijdrage van TenCate Thiolon Middle East.
• de lopende orders voor brandwerende weefsels.
• een sterk inhaaleffect op het gebied van antiballistiekorders.
• Leveringen aan Airbus in het vierde kwartaal.

 

Ondanks de achterblijvende winstgroei in het derde kwartaal handhaaft TenCate de eerder gedane uitspraak voor 2007 dat de nettowinst (gecorrigeerd voor resultaten op desinvesteringen) naar verwachting zal toenemen met ten minste 25 procent, behoudens onvoorziene omstandigheden.

 

Onderzoek Justitie

Gisteren maakte Ten Cate bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) zijn onderzoek naar de jaarrekening en de fiscale aangifte over 1995 heeft uitgebreid. Ten Cate is overigens van mening dat zijn de jaarstukken en aangiftes uit het verleden juist zijn. Het betreft een onderzoek naar de eerder openbaar gemaakte terugkooptransacties in het midden van de jaren negentig, waarbij het OM vermoedt dat sprake is van een onjuiste verwerking hiervan in de fiscale jaarstukken van Ten Cate in 1995 en latere jaren. Het zou gaan om een bruto bedrag van 2,75 miljoen guldfen, circa 1,25 miljoen euro.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.