Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Unilever verslaat verwachtingen

Unilever verslaat verwachtingen
1 nov 2007 om 09:11

De derdekwartaalcijfers van Unilever vallen bepaald niet tegen. Hoewel de autonome omzetgroei uitkomt op 4,5 procent, tegen 5,8 procent in het tweede kwartaal, zijn analisten content met de cijfers. De nettowinst van de onderneming ligt 37 procent hoger op 1,07 miljard euro, gecorrigeerd op valutaschommelingen.

De brutowinstmarge kwam uit op 13,7 procent in het derde kwartaal en in de eerste negen maanden, met een onderliggende verbetering van respectievelijk 0,2 en 0,3 procentpunt. De winst per aandeel uit voortgezette bedrijfsactiviteiten steeg in de eerste negen maanden met 20 procent. Het interim-dividend is op 0,25 euro per aandeel.

Toelichting CEO Patrick Cescau

“Het derde kwartaal laat zien dat we het momentum van de eerste helft van 2007 vasthouden. De focus op onze groeiprioriteiten, in combinatie met een hoger niveau van innovatie, het sneller introduceren van nieuwe producten en een betere uitvoering in de markt, zorgt voor consistente en duurzame autonome omzetgroei.”

“Tegelijkertijd zien we een derde kwartaal op rij met een onderliggende verbetering van de brutowinstmarges, ondanks een aanzienlijk lastiger kostenklimaat. Grondstofkosten zijn scherp gestegen, maar we zijn erin geslaagd dit te compenseren door op het juiste moment prijzen te verhogen en dankzij een voortdurende bijdrage van onze kostenbesparingsprogramma`s.”

Vooruitzichten

Cescau: “Vooruitkijkend, ben ik vol vertrouwen dat we onze in augustus afgegeven doelstellingen voor 2007 zullen behalen, en dat ons veranderingsprogramma ons een goede uitgangspositie zal verschaffen om onze doelstellingen voor de langere termijn te realiseren.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.