Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs opent in het rood

Amsterdamse beurs opent in het rood
2 nov 2007 om 08:59

De Amsterdamse beurs zal vanochtend in het rood van start gaan. Deze opening is een gevolg van de forse verliezen, waarmee zowel de beurzen van Amerika als Azië mee werden geconfronteerd. De AEX zal naar verwachting een half procent lager openen. Beleggers zullen het vandaag rustig aandoen nadat er gisteren opnieuw zorgen over de kredietcrisis de kop op staken.

In het nieuws

Hagemeyer maakte vanochtend bekend zijn marktpositie in Letland te versterken met de acquisitie van Kolorits. Brunel kwam voorbeurs met zijn derdekwartaalcijfers, het concern realiseerde over alle divisies groei. NYSE Euronext kwam eveneens met derdekwartaalcijfers en boekte een knappe vooruitgang. Ctac maakte vandaag een update van zijn afgelopen kwartaalcijfers bekend. In de Verenigde Staten zal aan het begin van de middag het werkloosheidcijfer over de maand oktober bekend gemaakt worden. Ook zal het aantal fabrieksorders over de maand september worden gepresenteerd.


Amerika en Azie

In Amerika verloor de Dow Jones-index maarliefst 2,60 procent en kwam daarmee op 13.567,87 punten uit. De S&P 500-index sloot 2,64 procent in de min, techbeurs Nasdaq (-2,25%) verloor iets minder. Ook in Azië heerste er een negatieve stemming op de beurs. De Japanse Nikkei verloor 2,09 procent. De Hang Seng van Hong Kong moest zelfs 3,13 procent inleveren.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.