Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

China Railway naar de beurs

China Railway naar de beurs
2 nov 2007 om 16:09

China Railway Group, het grootste spoorwegbedrijf van het land, verwacht rond de 2.5 miljard euro op te halen met zijn beursgang in Shanghai en Hong Kong. De planning is dat de IPO nog dit jaar zal plaatsvinden. Analisten rekenen op december. Ongeveer 40 procent van de aandelen zal naar de beurs worden gebracht. Officieel is er echter nog niets bekend gemaakt.

 

Impact enorme groei economie

Volgens een analist van CCB, Wang Ren, staat de Chinese spoorwegsector een spectaculaire groei te wachten. Hoe spectaculair is echter moeilijk te voorspellen. De Chinese overheid maakte reeds bekend dat het tot 2010 ruim 300 miljard wil investeren in de infrastructuur van het land om zo geen rem op de vlot groeiende economie te vormen. Zonder particulier geld is dit voor de Chinese overheid, ondanks de grote reserves waarover het land beschikt, niet op te brengen, meent Wang.

 

Projecten

China Railway is ondermeer betrokken geweest bij de bouw van de bijna 2.000 kilometer lange verbinding tussen Tibet en Qinghai en de high-speed lijn Maglev in Shanghai.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.