Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Damrak met rode cijfers het weekend in

Damrak met rode cijfers het weekend in
2 nov 2007 om 17:00

De Amsterdamse beurs zal vandaag met rode cijfers het weekend in gaan. De AEX staat op 534,88 punten en verliest daarmee 1,12 procent. Ook de AMX weet geen plus te noteren en verliest 0,78 procent. Aan het begin van de middag liet de AEX enig herstel zien, maar na tweeën doken de Europese beurzen weer naar beneden. Het positieve banenrapport in Amerika beperkte het verlies nog enigszins.

In het nieuws

Het fusiebedrijf Euronext maakte vanochtend zijn derdekwartaalcijfers bekend. Het concern boekte een knappe vooruitgang. De record handelsvolumes van de afgelopen maanden zijn de belangrijkste oorzaak. Ook Brunel kwam met kwartaalcijfers, het concern realiseerde in het derde kwartaal een EBIT van 12,9 miljoen euro, een stijging van 59 procent. ASML herhaalde zijn verwachtingen, de chipproducent denkt in 2010 vijf miljard euro omzet te realiseren. Hagemeyer maakte bekend zijn positie in Letland te versterken, het concern neemt een het Letse Kolorits over. Kolorits heeft een jaaromzet van 10 miljoen euro.


Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag SBM Offshore met 3,69 procent. TNT (+3,03%) deed het ook goed nadat gisteren bekend werd dat TNT gespreken voert omtrent een fusie met het Duitse Axel Springer. Ook Binckbank (+2,07%) doet het goed nadat het de overname van Alex heeft afgerond. Bij de dalers voert Fortis met 5,77 procent de lijst aan. LogicaCMG verliest 3,03 procent. Ook de uitzenders Randstad en USG People doen het wederom niet goed en verliezen respectievelijk 2,99 en 2,67 procent.

Europa en Amerika

De CAC40 verloor 0,61 procent, de Duitse Dax deed het zelfs nog iets slechter en pakte een verlies van 0,71 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 13473,57 punten, een verlies van 0,70 procent. Techbeurs Nasdaq (-0,28%) weet zijn verlies te beperken. De S&P500 noteert 0,77 procent rood op de borden.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.