Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Inschrijving Avantium van start

Inschrijving Avantium van start
5 nov 2007 om 09:32

Avantium een technologiebedrijf uit Amsterdam, maakte vanochtend bekend dat er vanaf 16 november 2007 in het aandeel kan worden gehandeld. De inschrijving is vandaag begonnen en zal 15 november eindigen. De uitgifteprijs wordt naar verwachting vastgesteld in de bandbreedte van 12,50 tot 16 euro per aandeel. Het concern hoopt met de beursgang 20 tot 30 miljoen euro op te halen.

Tom van Aken, CEO van Avantium: “We zijn zeer verheugd met de voorgenomen beursgang op Euronext Amsterdam, omdat dit een belangrijke stap voorwaarts is in onze geschiedenis. We zijn van plan om de opbrengst van de beursgang aan te wenden om onze veelbelovende ontwikkelingsprogramma’s te financieren. De beursgang zal ons in staat stellen om onze groeiplannen te realiseren en om onze positie te versterken als innovatieve onderneming gericht op duurzame technologische oplossingen.”

Avantium is in 2000 opgericht als een spin-off van Royal Dutch Shell. Het bedrijf is gespecialiseerd in geavanceerde high-throughput R&D technologie. Deze gepatenteerde technologie stelt de onderneming in staat om op zeer kleine schaal, onder industriële condities, vele geautomatiseerde experimenten tegelijk uit te kunnen voeren. Avantium werkt met ondernemingen in onder meer de energiesector en chemische- en farmaceutische industrie.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.