Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Kredietcrisis: de tweede ronde?

Kredietcrisis: de tweede ronde?
5 nov 2007 om 17:08

Op de Amsterdamse beurs staan de borden vandaag op rood. De zorgen over de kredietcrisis trekken de koersen onderuit. De AEX staat op dit moment op 533,92 punten, een verlies van 0,62 procent. De AMX deed het nog slechter en verliest 1,46 procent.

In het nieuws

LogicaCMG, een ICT-dienstverlener met 40.000 medewerkers verspreid over 41 landen, kwam voorbeurs met een trading update. De onderneming zag de omzetgroei in het derde kwartaal 4 procent hoger uitkomen. Wavin kwam vandaag eveneens met een trading update, het concern kampt met omgeslagen marktomstandigheden in Europa. Voornamelijk Duitsland, Ierland en Denemarken lieten in het derde kwartaal een flinke terugval zien.

 

Avantium meldde dat het bedrijf verwacht vanaf 16 november een notering aan de Amsterdamse beurs te hebben. Vanaf vandaag kan er worden ingeschreven op het aandeel. NYSE Euronext boekte de beste handelsmaand ooit.  Het beursbedrijf zag de aandelen omzet in de afgelopen maanden met 61,5 procent stijgen.

Stijgers en Dalers

Binckbank (+3,03%) voert vandaag de lijst van grootste stijgers aan. Philips doet het ook goed en wint 2,38 procent nadat het concern meldde dat het gaat samenwerken met ImaRx. Nutreco (+1,52%) profiteert van het bericht dat het bedrijf zijn activiteiten in Spanje versterkt.

 

Bij de verliezers voert Ordina (-5,38%) de lijst aan op basis van geruchten dat de ICT-dienstverlener zijn doelstellingen voor 2007 niet gaat halen. De geruchten werden door Ordina aan het eind van de middag met klem ontkracht. Ook BAM (-3,75%) en Aalberts (-3,45%) doen het niet goed. TNT verliest 2,52 procent.

Europa en Amerika

Ook in de rest van Europa lieten de beurzen verliezen zien, de DAX verloor 0,46 procent. De CAC40 verloor 0,66 procent. Op Wall Street staat de Dow Jones op 13.561,753 punten, een verlies van 0,25 procent. De S&P 500 verliest 0,29 procent. Techbeurs Nasdaq (-0,25%) doet het ook niet goed.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.