Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lagere opening Amsterdamse beurs

Lagere opening Amsterdamse beurs
5 nov 2007 om 09:01

De Amsterdamse beurs zal vanochtend in het rood van start gaan. Voornaamste aanleiding voor de lagere opening zijn hernieuwde zorgen over de kredietmarkt. Amerikaanse banken zullen naar verwachting nog meer moeten afschrijven. Citigroup maakte vrijdag bekend zo’n 11 miljard dollar extra te moeten afschrijven. Als gevolg daarvan heeft de CEO van Citigroup, Charles Price, zijn functie neergelegd.

 

In het nieuws

Fortis presenteerde vanochtend een nieuwe bestuursstructuur, de integratie van ABN AMRO dwingt Fortis om het topmanagement te herstructureren. Vanaf 1 januari 2008 zal de bankverzekeraar in de nieuwe structuur gaan werken. DSM maakte bekend te investeren in een Amerikaans probiotica-bedrijf. Neways kwam vanochtend met goede derdekwartaalcijfers, het concern scherpt haar winstverwachtingen voor 2007 aan. LogicaCMG presenteerde een update van zijn derdekwartaalcijfers. Akzo Nobel zal vanochtend een buitengewone vergadering houden, tijdens de vergadering wordt het bod op ICI besproken.

 

Amerika en Azie

In Amerika verloor de Dow Jones-index 0,20 procent en kwam daarmee op 13.595,10 punten uit. De S&P 500-index sloot 0,08 procent in de plus, techbeurs Nasdaq (+0,56%) deed het beter. Ook in Azië heerste er een negatieve stemming op de beurs. De Japanse Nikkei verloor 1,50 procent. De Hang Seng van Hong Kong moest zelfs 4,18 procent terug.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.