Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

NYSE Euronext boekt beste handelsmaand ooit

NYSE Euronext boekt beste handelsmaand ooit
5 nov 2007 om 11:51

NYSE Euronext maakte vandaag bekend dat het de handelsomzet op jaarbasis wederom heeft zien stijgen.  De aandelenomzet nam in de afgelopen maand toe met 61,5 procent tot 30,4 miljoen transacties op jaarbasis. In de eerste tien maanden van 2007 werden er meer dan 266 miljoen transacties uitgevoerd.

Het Amerikaanse deel, NYSE Group, realiseerde een gemiddelde dagomzet van 2,7 miljard stukken, wat een toename van 5,9 procent op jaarbasis betekend. Het gemiddelde dagelijks handelsvolume nam met 14,4 procent toe. Optiebeurs Liffe behaalde de drukste maand ooit met een totale omzet van 74 miljoen futures en opties. Er vonden op Euronext in de maand oktober elf IPO’s plaats. In totaal zijn er dit jaar al 118 bedrijven naar de beurs gegaan, tegen 106 bedrijven in 2006. Wat in totaal dit jaar 9,3 miljard opleverde.

Het beursbedrijf maakte eerder deze maand al mooie derdekwartaalcijfers bekend. Het bedrijf gaf toen al aan dat het record handelsvolume van de afgelopen maanden de belangrijkste oorzaak was. Nelson Chai, CFO van het fusiebedrijf, gaf toen aan zeer te tevreden te zijn. Voor de komende periode verwachtte hij dat de synergievoordelen nog meer tot uiting zullen komen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.