Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Unilever verkoopt Boursin

Unilever verkoopt Boursin
5 nov 2007 om 20:19

Unilever maakte vandaag bekend dat Boursin, dat reeds enkele maanden in de etalage staat, is verkocht aan Le Groupe Bel. De 400 miljoen euro grote overeenkomst wordt naar verwachting in de komende twee à drie maanden afgerond. Unilever zoekt al sinds afgelopen zomer naar mogelijkheden om voor circa 2 miljard euro te desinvesteren. Onder meer de wasmiddelenpoot in Amerika en het nu verkochte Boursin stonden bovenaan de lijst.

Ongeveer 150 medewerkers van Boursin, van wie de meesten werken in de fabriek in Pacy in Frankrijk, zullen op basis van de verkoopovereenkomst overgaan naar Le Groupe Bel. Verwacht wordt dat Boursin in 2007 een omzet zal boeken van zo’n 100 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft in Frankrijk en de rest in andere landen in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Reactie Unilever

Kees van der Graaf, President Unilever Europa: "Boursin was een geweldig merk voor Unilever met een uitstekend productaanbod en spraakmakende reclamecampagnes. Nu we ten aanzien van onze portefeuille prioriteiten hebben gesteld die buiten de kaassector liggen, ben ik ervan overtuigd dat we een nieuwe eigenaar hebben gevonden die Boursin mogelijkheden voor verdere groei en merkontwikkeling kan bieden als onderdeel van de specifieke activiteiten van dit bedrijf op het gebied van kaas.”

Reactie Le Group Bel

“We zijn zeer verheugd over de aankoop van een merk als Boursin, dat zoveel uitstraling heeft en onze zeer succesvolle kaasportfolio uitstekend aanvult. We zijn bijzonder optimistisch over onze mogelijkheden zowel de omzet als het marktaandeel te laten groeien,” aldus Gérard Boivin, CEO van Le Groupe Bel.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.