Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs opent licht in het groen

Amsterdamse beurs opent licht in het groen
6 nov 2007 om 08:53

Op het Damrak zal de beurs vanochtend vlak tot licht hoger van start gaan. Afgelopen dagen zijn de zorgen over de kredietmarkt weer opgelaaid, er wordt echter verwacht dat de grootste ellende op de kredietmarkten voorlopig voorbij is. In Amerika staan de index-futures in de plus.

In het nieuws

Corporate Express kwam vanochtend voorbeurs met derdekwartaalcijfers. De handelaar in kantoorartikelen schrijft een nettowinst van 16,2 miljoen euro, tegenover 32,3 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar. Analisten hielden rekening met een flinke winstdaling. Ook Hunter Douglas kwam vandaag met derdekwartaalcijfers. De Luxaflexproducent zag de omzet over de eerste negen maanden van 2007 met 15,2 procent toenemen (waarvan 3,2 procent autonoom) naar 2.248,4 miljoen dollar. Hunter Douglas doet het goed in Europa en Azië, maar valt terug in Noord-Amerika, Australië en Latijns-Amerika.

DSM meldde dat het bedrijf de compounderingscapaciteit voor engineering plastics in China met 50 procent gaat uitbreiden. KPN maakte bekend dat het inmiddels een belang van 97,6 procent in Getronics heeft verworven.

Amerika en Azië

De Dow Jones-index leidde een verlies van 0,38 procent en kwam daarmee uit op 13.543,40 punten. De S&P 500-index deed het eveneens niet goed en sloot 0,50 procent lager, techbeurs Nasdaq verloor 0,54 procent. De Japanse Nikkei verloor 0,12 procent. De Hang Seng (+0,71%) van Hong Kong sloot wel in het groen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.