Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

HITT levert systeem boven de Noordzee

HITT levert systeem boven de Noordzee
6 nov 2007 om 10:59

HITT heeft van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) opdracht ontvangen om een systeem te installeren dat de veiligheid van het luchtverkeer boven de Noordzee zal verbeteren. In samenwerking met het Amerikaanse ERA worden systemen op 11 offshore en 2 onshore locaties geplaatst waarop later verdere uitbreidingen mogelijk zijn. Het systeem bepaalt aan de hand van tijdverschillen tussen de ontvangst van hetzelfde signaal op verschillende ontvangststations, waar zich de bron van de uitzending bevindt.

Dit soort systemen wordt al toegepast op luchthavens om de positie van vliegtuigen te bepalen in aanvulling op radarbeelden. Nu wordt het ook toegepast in een uitgestrekt gebied als de Noordzee. Het luchtverkeer boven de Noordzee neemt de laatste jaren gestaag toe, niet in de laatste plaats vanwege helikoptervluchten van en naar boorplatforms. Voorts maken ook de Kustwacht, Search and Rescue operaties, plezier- en militaire luchtvaart regelmatig gebruik van hetzelfde luchtruim. De toegenomen verkeersdrukte boven de Noordzee vergt maatregelen om de veiligheid van het lagere luchtverkeer te blijven garanderen. Het zo genoemde Wide Area Multilateration System dat HITT gaat leveren is hierbij onmisbaar.

Uniek aan deze opdracht is dat een systeem voor de luchtvaart wordt geplaatst op boorplatforms die eigendom zijn van verschillende gas- en oliemaatschappijen. Het feit dat HITT eerder al systemen leverde op zowel gas- en olieboorplatforms als aan LVNL en daarmee bewezen ervaring heeft in beide omgevingen te kunnen werken, heeft zeker een rol gespeeld in de gunning. De opdracht beloopt circa 2 miljoen euro en zal eind 2008 afgerond worden.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.