Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Hogere opening Amsterdamse beurs verwacht

Hogere opening Amsterdamse beurs verwacht
7 nov 2007 om 09:00

Op Beursplein 5 zullen de indices vandaag in het groen openen, aanleiding voor de hogere opening zijn de koerswinsten op Wall Street gisteravond. De AEX zal vandaag gestuwd kunnen worden door ING, mits de aandeelhouders de kwartaalcijfers goed ontvangen. De olieprijs bereikte gisteren opnieuw een recordstand van 98 dollar per vat. Shell zal hier vandaag van profiteren.

In het nieuws

ING kwam vanochtend met derdekwartaalcijfers, het concern is niet in de problemen door kredietcrisis. De bank zag de nettowinst oplopen tot 2.306 miljoen euro, een stijging van 47 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Wereldhave presenteerde vandaag in zijn derdekwartaalcijfers een lager direct resultaat. Het vastgoedfonds zag de winst per aandeel meer dan 20 procent dalen. Wereldhave handhaaft desondanks haar prognoses. Ook Wolters Kluwer kwam voorbeurs met derdekwartaalcijfers. Samas maakte zijn halfjaarcijfers bekend. Vastned reageerde op overnamebelangstelling van IEF Capital.

Amerika en Azië

In Amerika sloten de indices in het groen.. De Dow Jones-index pakte een winst van 0,87 procent en kwam daarmee op 13.660,90 punten uit. Ook de S&P 500-index deed het goed en sloot 1,20 procent hoger, techbeurs Nasdaq (+1,07%) deed het eveneens goed.

 

De Japanse Nikkei verloor 0,94 procent. De Hang Seng pakte een winst van 1,26 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.