Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ING niet in problemen door kredietcrisis

ING niet in problemen door kredietcrisis
7 nov 2007 om 08:19

De onderliggende winst (na belastingen) van ING kwam uit op 2.306 miljoen euro, 12,3 procent hoger dan in 2006 zo meldde ING vandaag. De bankverzekeraar profiteerde van de verkoop van haar deel van ABN AMRO (455 miljoen euro) en de desinvestering in België (418 miljoen euro).

De verzekeringstak van ING liet ietwat tegenvallende resultaten zien: de onderliggende winst bedroeg 1.285 miljoen euro, tegenover verwachtingen van meer dan anderhalf miljard euro. De bankpoot van ING versloeg de algehele prognose en boekte een winst van 1.103 miljoen euro.

Crisis op de kredietmarkt

ING maakte bekend geen grote afschrijvingen danwel herwaarderingen te moeten doen als gevolg van de onrust op de hypotheek- en kredietmarkt. Slechts een kleine afwaardering van circa 29 mijloen euro werd nodig geacht.

Reactie

CEO Michel Tilmant van ING: “Het derde kwartaal werd gekenmerkt door onrust op de financiële markten naar aanleiding van bezorgdheid om de suprime-leningen. Door ons risico-management heeft ons beschermt tegen de directe impact van deze onrust. (…)

Vooruitzichten

De integratie van de Postbank en ING bank ligt volgens het persbericht op schema. Tevens wil ING middels investeringen in België de winst aldaar per 2012 met 100 miljoen euro opschroeven. “We introduceren nieuwe initiatieven bij Wholesale Banking om efficiëntie te verhogen en groei te bevorderen. Dat gaat ons tegen 2009 30 miljoen euro in kostenbesparingen en 100 miljoen euro in opbrengsten schelen.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.