Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Kwartaalcijfers Wolters Kluwer goed ontvangen

Kwartaalcijfers Wolters Kluwer goed ontvangen
7 nov 2007 om 09:50

Wolters Kluwer maakte vanochtend zijn derdekwartaalcijfers bekend. Het concern heeft in het derde kwartaal een autonome omzetgroei van vier procent geboekt. Het cijfer is gelijk aan de groei in het derde kwartaal van 2006. De omzet steeg het afgelopen kwartaal van 768 naar 799 miljoen euro, een stijging van vier procent. Het bedrijfsresultaat nam toe van 130 miljoen tot 153 miljoen euro. Het EBITDA kwam uit op 153 miljoen euro, een stijging van 18 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2006. De nettowinst daalde en kwam uit op 82 miljoen euro tegen 98 miljoen euro een jaar eerder.

CEO Wolters Kluwer

Nancy McKinstry, bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer, zei in een toelichting: ‘’Wolters Kluwer heeft succesvol zijn strategie over het derde kwartaal kunnen uitvoeren. De nieuwe producten en sterke groei in de divisie internet en software hebben bijgedragen aan de groei van de onderneming. Belangrijk is dat alle divisies hebben bijgedragen aan een stijging van de winstmarges door omzetgroei, operationele verbeteringen en herstructureren.’’

Aandeleninkoop

Wolters Kluwer kondigde ook nog een aandeleninkoopprogramma aan. De onderneming gaat ter waarde van 175 miljoen euro aandelen inkopen. Eerder kondigde de uitgever al een aandeleninkoopprogramma aan van 475 miljoen euro.

Verwachtingen

Wolters handhaaft zijn verwachtingen over 2007 en denkt een autonome omzetgroei van 4 procent in 2007 te kunnen realiseren. In de jaren erna streeft de uitgever naar 4 tot 5 procent per jaar.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.