Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs bijna door de magische 100 dollar-grens

Olieprijs bijna door de magische 100 dollar-grens
7 nov 2007 om 12:43

Vandaag steeg de prijs van een vat ruwe olie op de termijnmarkt in New York tot boven de 98 dollar. De prijs klom 1,4 procent tot een nieuw record van 98,46 dollar per vat. In Londen steeg de prijs 1,6 procent naar 94,72 dollar. De olieprijs zit zodoende dicht tegen de magische 100 dollar-grens aan. In 2002 betaalde men nog circa 15 dollar voor een vat olie.

 

Olieaandelen zoals Shell profiteren van de stijgende prijzen. Het fonds noteert momenteel 0,17 procent in de plus terwijl de AEX 0,96 procent in het rood staat. SBM Offshore (0,47%) weet zijn verlies te beperken. Vopak zit met 0,23 procent in de min ook nog boven het sentiment.

Dollar

Een van de oorzaken is de almaar stijgende prijs van de euro. De koers van de euro bereikte een recordhoogte van 1,47 dollar. Een reden voor de stijgende prijs is dat een regeringsfunctionaris van China aangaf dat sterke valuta's zoals de euro meer een tegenwicht moeten gaan vormen voor een zwakke munteenheid als de dollar. Dit houdt in dat China naar alle waarschijnlijkheid euro’s gaat inkopen en dollars gaat verkopen.

Edelmetalen

De dollar raakt zijn status langzaam kwijt. Gevolg is dat beleggers hun toevlucht nemen tot investeringen in goud en andere edelmetalen. De prijs van goud bereikte de hoogste stand sinds 30 jaar en bereikte 836,75 dollar per ons. Ook zilver en platina bereikten nieuwe records.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.