Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

RSDB sluit koopovereenkomst met Quebecor

RSDB sluit koopovereenkomst met Quebecor
7 nov 2007 om 11:17

RSDB kondigde aan dat het een koopovereenkomst heeft getekend met Quebecor om de bedrijven over te nemen die tezamen de Europese drukkerijdivisie van Quebecor World vormen. Hierdoor ontstaat een pan-Europese speler in de grafische industrie, welke zal opereren onder de naam “Roto Smeets Quebecor”.

Koopprijs

RSDB zal de koopprijs voldoen middels de uitgifte van circa 1,4 miljoen aandelen aan Quebecor World. Deze stukken vertegenwoordigen 29,9 procent van het vergrote aandelenkapitaal en een contante betaling van circa 185 miljoen euro. Van de koopprijs zal 35 miljoen euro blijven staan in de vorm van een lening van Quebecor World aan RSDB. Uitgaande van de slotkoers van 35 euro voor de aandelen van RSDB per 6 november 2007, bedraagt de totale koopprijs van QWE ongeveer 234 miljoen euro.

Afspraken

Vanwege de belangen van Quebecor World in de vergrote RSDB groep, zijn RSDB en Quebecor World een aantal corporate governance afspraken overeen gekomen. Quebecor heeft het recht gekregen om World twee leden voor benoeming in de Raad van Commissarissen van RSDB voor te dragen. RSDB zal haar notering aan Euronext Amsterdam behouden.

Reactie CEO RSDB

John Caris, CEO van RSDB: "De combinatie van Quebecor World Europe's drukkerij divisie met RSDB zal ons in staat stellen een breder assortiment van producten en diensten aan onze klanten aan te bieden. De combinatie van de bedrijven stelt RSDB ook in staat om door schaalvergroting en vergroot netwerk een leidende rol te spelen in de consolidatie van de Europese grafische industrie. We zien aantrekkelijke mogelijkheden om best practices en de industriële know how van beide groepen met elkaar te delen en voordeel te halen uit een scala aan synergiemogelijkheden."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.