Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Samas ziet nettoverlies oplopen

Samas ziet nettoverlies oplopen
7 nov 2007 om 09:52

Samas zag het nettoverlies in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2007/2008 oplopen naar 28,8 miljoen euro, tegenover een verlies van 11 miljoen euro een jaar geleden. De omzet van Samas steeg met 13 procent naar 182 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bleef bijna onveranderd op een negatieve 11 miljoen euro

Project Harmony

De steen om de nek van Samas heet Harmony. Van het IT-project wordt de uitrol in Frankrijk stopgezet. In andere Europese landen wordt het, in tegenstelling tot de planning, helemaal niet doorgevoerd. Samas schrijft 14,5 miljoen euro af op het teleurstellende project.

Reactie CEO van der Bijl

“De halfjaarcijfers, zoals vorige week in voorlopige vorm, en vandaag in meer detail gepresenteerd, benadrukken dat een terugkeer naar winstgevendheid nu onze hoogste prioriteit moet hebben. We hebben geconcludeerd dat Samas de afgelopen jaren teveel zaken tegelijk heeft aangepakt en dat Harmony niet de toverformule voor integratie is.”

Vooruitzichten

Samas verwacht dat de marktomstandigheden in de tweede helft van het boekjaar 2007/2008 niet significant wijzigen, “en derhalve gunstig blijven”. Op basis van de marktontwikkelingen verwacht de kantoorinrichter het bedrijfsresultaat in de tweede helft van het jaar in vergelijking met de eerste helft van 2007/2008 te verbeteren.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.