Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tele Atlas bevestigt bod TomTom

Tele Atlas bevestigt bod TomTom
7 nov 2007 om 12:49

Tele Atlas heeft melding gemaakt van de ontvangst van het nieuwe bod van TomTom. TomTom biedt 30 euro per aandeel Tele Atlas, een forse verhoging van het oorspronkelijke bod, dat lag op 21,25 euro per aandeel.

Tele Atlas gaat het bod bestuderen en zal “zo snel als mogelijk” de markt informeren over de te nemen stappen. Tele Atlas wordt door TomTom, met het aanbod van 30 euro per aandeel, gewaardeerd op 2,9 miljard euro.

TomTom maakte vanochtend bekend een vernieuwd bod te hebben gedaan op de maker van digitale kaarten. De onderneming kocht tevens ogenblikkelijk 25,8 miljoen aandelen Tele Atlas. Het bod van TomTom betekent een premie van ruim 80 procent op slotkoers van Tele Atlas op 20 juni 2007. 23 Juni werd bekend dat TomTom Tele Atlas wilde overnemen voor 21,25 euro per aandeel.

De overname verliep voorspoedig, totdat de grootste concurrent van TomTom, Garmin, roet in het eten gooide. Het Amerikaanse bedrijf bod 24,50 euro per aandeel voor Tele Atlas. De superieuren van Tele Atlas gaven TomTom 5 werkdagen de tijd om met een verbeterde aanbieding te komen.

In reactie op het bod noteert het aandeel TomTom 1,64 procent lager. Tele Atlas wint 20,96 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.