Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Resultaat Fortis valt mee

Resultaat Fortis valt mee
8 nov 2007 om 08:34

Fortis maakte vanochtend voorbeurs zijn derdekwartaalcijfers bekend. De nettowinst is over de eerste negen maanden van 2007 met 3,580 miljoen euro in lijn met de trading update van 21 september en met het exceptionele winstniveau van de eerste negen maanden van 2006. Een commercieel resultaat compenseerde het effect van de turbulentie op de wereldwijde kapitaalmarkten en de extreme weergerelateerde schadeclaims in het verzekeringsbedrijf.
 

Nettowinst

De nettowinst over het derde kwartaal kwam uit op 797 miljoen euro, een daling van 51 procent tegenover het record van 1.616 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2007. De nettowinst van het bankbedrijf is in het derde kwartaal 587 miljoen euro. De nettowinst van het verzekeringsbedrijf in het derde kwartaal is 294 miljoen euro, mede onder invloed van een kostenpost van 59 miljoen euro na belastingen gerelateerd aan de schadeclaims als gevolg van de ernstige overstromingen in het VK.

Bankbedrijf

Het bankbedrijf heeft in de eerste negen maanden van 2007 een nettowinst van 2,6 miljard euro behaald. Het vermogen onder beheer ging met 8 procent omhoog naar 206 miljard euro en 8,6 miljard euro netto-instroom in 2007. De onderliggende kredietgroei van 17 procent is in vergelijking met het derde kwartaal van 2006.
 

Verzekeringsbedrijf

Het verzekeringsbedrijf heeft over de eerste negen maanden een nettowinst behaald van 1.058 miljoen euro. De bruto-instroom in Leven is scherp omhoog gegaan naar 9,9 miljard euro, een stijging van 26 procent, dit mede dankzij succesvolle campagnes. De Brutoverzekeringspremies in Niet-leven zijn met 9 procent gestegen naar 4,3 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Fortis

Fortis CEO Jean-Paul Votron: “Dit resultaat bewijst de veerkracht van de winst van Fortis ook onder uitzonderlijke omstandigheden. Ondanks de volgehouden goede commerciële activiteit bleef onze nettowinst van de eerste negen maanden vrijwel onveranderd ten opzichte van de vergelijkbare periode van vorig jaar, aangezien het resultaat in het derde kwartaal werd beïnvloed door schadeclaims als gevolg van extreme weersomstandigheden en de turbulentie op de wereldwijde kapitaalmarkten."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.