Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs fors lager het weekend in

Amsterdamse beurs fors lager het weekend in
9 nov 2007 om 16:59

Het Damrak zal vandaag fors in het rood sluiten. De AEX staat op 509,34 punten en verliest daarmee maar liefst 2,64 procent. Ook de AMX doet het niet goed en noteert 1,48 procent in de min. De beurzen openden vanochtend in het groen, maar al snel vlogen de koersen naar beneden. Vooral de financials hebben het zwaar te voorduren, ondanks de toch redelijke kwartaalcijfers kiezen de beleggers eieren voor hun geld wegens de toenemende zorgen omtrent de kredietcrisis. Verwacht wordt dat de banken het volgend kwartaal nog meer moeten afschrijven op hun hypotheken.

 

In het nieuws

VastNed Retail  maakte vanochtend zijn derdekwartaalcijfers bekend. Het directe beleggingsresultaat van de vastgoedonderneming kwam in het derde kwartaal van 2007 uit op 46,8 miljoen euro (2,78 euro per aandeel). Daarmee is het resultaat bijna onveranderd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. VastNed wijdt dit aan een eenmalige bate van 0,7 miljoen euro. VastNed O/I stelt haar verwachting voor 2007 bij. Het vastgoedfonds verwacht nu een direct beleggingsresultaat per aandeel van 1,70 euro, tegenover het eerder uitgesproken 1,72 euro.

 

Ook Eurocommercial Properties kwam met kwartaalcijfers. Het directe beleggingsresultaat steeg van 15 naar 15,2 miljoen euro. Het vastgoedbedrijf gaf aan dat het gunstige marktomstandigheden voor de vastgoedsector ziet. Exact Software maakte bekend de strategische overname van de producent van CPM software, Longview Solutions, succesvol te hebben afgerond. Hiermee breidt Exact haar software portfolio uit. TomTom en Tele Atlas gaven vandaag beiden aan de BAVA's uit te stellen.

 

Stijgers en dalers

BAM steeg 0,49 procent nadat de onderneming bekend maakte dat BAM Deutschland opdrachten heeft gekregen voor de bouw van een voetbalstadion en een multifunctioneel sportcomplex. Ook CSM deed het goed en pakte een winst van 0,94 procent. SBM Offshore (+0,72%) profiteerde van het bericht dat de toeleverancier van oliebedrijven contracten met EnCana en COOEC heeft gesloten.

 

Corporate Express voert vandaag de lijst van verliezers aan en met een min van 6,51 procent. Ook uitzender Randstad (-5,99%) en Oce (-3,64%) doen het niet goed. De banken Fortis en ING Groep hebben het tevens zwaar te verduren en verliezen respectievelijk 4,27 en 3,87 procent.

 

 Europa en Amerika

Ook de beurzen in de rest van Europa doen het niet goed. De CAC40 noteert 2,19 procent in het rood. De Dax (-0,23%) weet het verlies te beperken. In Amerika opende de Dow Jones in het rood, de index staat inmiddels op 13110,29 punten, een verlies van 1,18 procent. De S&P500 doet het al niet veel beter en verliest 1,31 procent. Techbeurs Nasdaq doet het zelfs nog slechter en verliest 1,86 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.