Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ECP ziet resultaat toenemen

ECP ziet resultaat toenemen
9 nov 2007 om 08:36

Eurocommercial Properties (ECP) boekte in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2007-2008 een aanvaardbaar resultaat. Het directe beleggingsresultaat kwam per aandeel uit op 0,43 euro, tegenover 0,42 euro vorig jaar. Het totaal beleggingsresultaat steeg van 4,58 naar 7,75 miljoen euro.

Huuropbrengst

De nettovastgoedopbrengsten na aftrek van de exploitatiekosten vastgoed voor het kwartaal eindigend op 30 september 2007 stegen met 2,90 miljoen euro tot 26,04 miljoen euro, een toename van 12,5% vergeleken met het eerste kwartaal in het voorgaande boekjaar. De stijging was het gevolg van de aankoop van beleggingsobjecten voor ongeveer 255 miljoen euro en de gemiddelde huurgroei van 5,4% afkomstig van ECP’s bestaande winkelvastgoed.

Vooruitzichten

“Ondanks de huidige kredietcrisis is er geen bewijs van een stijging van de rendementen voor beleggingen in eersteklas vastgoed in ECP’s markten. De institutionele beleggers, die niet met geleend geld werken, blijven agressieve kopers en domineren de markt, die nu grotendeels is verlaten door de speculanten, die gebruik maken van zeer veel vreemd vermogen, aangezien hun financieringsbronnen in feite zijn verdwenen,” aldus het persbericht.

ECP vervolgt: “Onze onderneming heeft nog geen negatief effect ervaren op haar mogelijkheden om geldleningen aan te trekken. Thans is de rente op 90% van de leningen gefixeerd voor een gemiddelde looptijd van 8 jaar vergeleken met iets meer dan 80% eind juni. Dankzij eenvoudige en heldere leningstructuren is de ECP er in geslaagd om de rentemarges, die zij aan banken betaalt, vrij dicht op het niveau van voor de “subprime” crisis te houden.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.