Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Exact voltooit overname Longview Solutions

Exact voltooit overname Longview Solutions
9 nov 2007 om 09:27

Op 17 september 2007 maakten Exact Software en Longview Solutions gezamenlijk bekend dat zij een overeenkomst hadden getekend tot overname van Longview door Exact. Die overeenkomst is nu bekrachtigd.

Reactie

“Deze strategische overname versterkt onze business empowerment software portfolio door toevoeging van Longview’s krachtige CPM platform en versnelt haar expansie naar de bovenkant van de MKB markt. Longview profiteert op haar beurt van Exact’s financiële kracht en geografische spreiding,” aldus Exact.

Vooruitzichten

Voor 2007 heeft Exact de verwachting uitgesproken om een organische groei van licentie-omzet te realiseren van 6 tot 8 procent en een EBIT-marge van tenminste 20 procent, exclusief overnames. Afhankelijk van het vinden van de juiste overnamekandidaten, verwacht Exact voor eind 2007 een omzet van 300 miljoen euro op jaarbasis en een EBIT-marge van tenminste 20 procent.

Exact: “Deze overnames zullen in overeenstemming moeten zijn met de door haar vastgestelde overnamestrategie en zullen worden gefinancierd met gebruikmaking van de huidige beschikbare kaspositie en, indien nodig, financiering met vreemd vermogen. Overnames kunnen aanvankelijk een beperkt negatief effect hebben op de EBIT-marge als gevolg van de verplichte afschrijving van een overgenomen klantenbasis onder IFRS.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.