Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

VastNed O/I geeft waarschuwing af

VastNed O/I geeft waarschuwing af
9 nov 2007 om 08:56

De daling van het beleggingsresultaat is volgens VastNed Offices/Industrial voornamelijk het gevolg van een lager indirect beleggingsresultaat, van 12,7 naar 5,4 miljoen euro. Hieraan liggen aankoopkosten in verband met omvangrijke acquisities alsmede het naar intrinsieke waarde afboeken van de aangekochte aandelen Intervest Offices ten grondslag. Afgezien hiervan was er sprake van een positieve waarde-ontwikkeling in de vastgoedportefeuille van euro 26,6 miljoen euro.

Het direct beleggingsresultaat steeg van 23,8 naar 25,9 miljoen euro. De stijging is vooral het gevolg van in 2006 en 2007 gerealiseerde aankopen en verkopen, waarbij met name de verkoop van TriNovium en de Belgische vastgoedportefeuille een positief effect had.

Huuropbrengsten

De brutohuuropbrengsten zijn met name door acquisities gedurende 2006 en de eerste negen maanden 2007 gestegen tot 63,5 miljoen euro, tegenover 62,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Vooruitzichten

VastNed O/I stelt haar verwachting voor 2007 bij. Het vastgoedfonds verwacht nu een direct beleggingsresultaat per aandeel van 1,70 euro, tegenover het eerder uitgesproken 1,72 euro. De daling is het gevolg van toegenomen interestlasten en onderhoudskosten en een lager investeringsvolume.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.