Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Damrak opent in mineur

Damrak opent in mineur
12 nov 2007 om 08:29

De AEX zal vandaag in de opening reeds circa een half procent verliezen. De kredietcrisis, die vorige week weer in alle hevigheid losbarstte, zet koersen verder onder druk. De in Azië toonaangevende Nikkei-index sloot zelfs op de laagste stand in ruim anderhalf jaar, wat bevestigt dat ook in het verre oosten beleggers zich zorgen maken over de huidige situatie.

In het nieuws

De storm aan kwartaalcijfers is ietwat gaan liggen. Woensdag presenteert zwaargewicht Arcelor Mittal zijn resultaten, donderdag gevolgd door een keur aan lokale fondsen. Later in de week is het ook tijd voor een aantal Amerikaanse macrocijfers, zoals de producentenprijzen en het inflatiecijfer van oktober.

Voorbeurs meldde Corporate Express dat de verkoop van ASAP Software is afgerond. Crucell sloot een marketing- en distributieovereenkomst met Sanquin. Baggeraar Boskalis stelde haar nettowinst-verwachtingen voor 2007 bij, van 45 naar 65 procent.

Amerika en Azië

Wall Street beëindigde de handelsweek in een sombere stemming. De Dow Jones verloor 1,69 procent. De Nasdaq (-2,48%) en de S&P 500 (-1,43%) kregen ook klappen. Een van de grootste banken van Amerika, Wachovia, meldde dat het ruim 1 miljard dollar heeft moeten afschrijven als gevolg van de kredietcrisis.

 

Zoals eerder gemeld beleefde de beurs van Tokyo vandaag een zwarte dag. De Nikkei-index ging 2,5 procent onderuit en noteert nu 15.197,09 punten, de laagste stand in anderhalf jaar. De Hang Seng, die eerder dit jaar record op record brak, verliest een schokkende 3,66 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.