Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street redt Damrak

Wall Street redt Damrak
12 nov 2007 om 17:28

Op het Damrak zijn het zwaargewichten Arcelor Mittal en Shell die de graadmeter in rouw dompelen. Beleggers zijn met recht bezorgd over de aanhoudende kredietcrisis. Britse media meldden vandaag dat HSBC Holding, de grootste bank van Europa, meer afschrijvingen moet doen op haar belangen in de Amerikaanse subprime markt.

De AEX-index profiteert in de blessuretijd van de handelsdag van een opleving op Wall Street. Het gewogen gemiddelde van de 24 grootste fondsen aan de beurs van Amsterdam verliest vandaag een 0,52 procent op 507,98 punten. Eerder vandaag, was de 500 punten-grens nog in zicht gekomen. De AMX moet 0,88 procent prijsgeven.

In het nieuws

Hagemeyer (+0,8%) maakte bekend dat het exclusief met Rexel gaat onderhandelen over een overname. De RvC en het bestuur bevelen het nieuwe bod van 4,85 euro per aandeel aan. Concurrent Sonepar kiest eieren voor zijn geld en zal het belang van ruim 10 procent inruilen voor enkele onderdelen van de technische groothandel.

Voorbeurs meldde Corporate Express dat de verkoop van ASAP Software is afgerond. Corio maakte bekend dat het een winkelcentrum in Turkije heeft gekocht. Blue Fox maakte kwartaalresultaten wereldkundig en gaf verder aan de juiste strategische partner nog niet te hebben gevonden. Het softwarebedrijf won bijna 6 procent.

Stijgers en dalers

Vooruitlopend op de kwartaalcijfers van woensdag, verloor zwaargewicht ArcelorMittal vandaag 3,9 procent. Beleggers blijken weinig vertrouwen te hebben in de vooruitzichten voor de staalreus. Samen met Shell (-1,6%), dat nadeel ondervond van een dalende olieprijs (95 dollar per vat), zette het fusiebedrijf de AEX in de min. Reed Elsevier en Akzo Nobel lagen er ook slecht bij en verloren respectievelijk X en X procent.

 

Boskalis presteerde vandaag zeer onvoorspelbaar. De baggeraar stond vanochtend, na het opschroeven van de verwachtingen over de stijging van de nettowinst over 2007 van 45 naar 65 procent, aanvankelijk ruim aan kop van de hoofdfondsen, om in de middag helemaal weg te zakken. Boskalis verliest vandaag X procent. Crucell sloot een marketing- en distributieovereenkomst met Sanquin en stootte de Zwitserse tak af. Het biotechbedrijf werd beloond met de koppositie bij de hoofdfondsen.

Europa en Amerika

De AEX was vandaag het lelijke eendje van de Europese beurswereld. De zwakke opening op het Europese vasteland werd door de CAC40 goedgemaakt (+0,15%). Ook de DAX (-0,24%), die evenals de CAC40 minder afhankelijk is van de prestaties van de staal- en oliesector, poetste de ochtendverliezen in de middag goeddeels weg.

Op Wall Street jojoot de Dow Jones sinds de opening. De index startte in de min, om vervolgens het Damrak zichtbaar te ondersteunen met groene cijfers. Een half uur later was het echter alweer gedaan met de pret en dook de graadmeter wederom onder de openingskoers. Op dit moment noteert de Dow weer een plus: 0,59 procent winst op 13.119,97 punten. De Nasdaq (+0,36%) en de S&P 500 (+0,72%) lopen in de pas.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.