Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Damrak zal lager openen

Damrak zal lager openen
13 nov 2007 om 08:53

Op het Damrak maken beleggers zich op voor de zoveelste tegenvallende handelsdag. De AEX zal wederom last hebben van de vertrouwensbreuk, die is ontstaan na de vele afschrijvingen die banken hebben moeten doen als gevolg van de kredietcrisis. De hoofdgraadmeter gaat circa 0,4 procent lager van start.

In het nieuws

Voorbeurs kwam Crucell met kwartaalcijfers, het biotechbedrijf zag het nettoverlies met bijna 80 procent teruglopen en handhaaft haar verwachtingen. Imtech presenteerde een order ter waarde van 22 miljoen euro. Fortis verkoopt haar belang in de Spaanse joint venture CaiFor aan partner la Caixa.

Amerika en Azië

Op Wall Street zijn de indices, nadat koopjesjagers aanvankelijk voor een groene lijn hadden gezorgd, wederom met verlies gesloten. De Dow Jones moest 0,42 procent prijsgeven op 12.987,55 punten. De Nasdaq (-1,67%) en de S&P 500 (-1%) deden het beduidend minder goed.

In Japan zakte de Nikkei verder weg, naar aanleiding van de hoger dan verwachte inflatie in China. De belangrijkste beursgraadmeter van Azië sloot 0,46 procent lager. De onberekenbare Hang Seng won 0,27 procent, nadat gisteren de alarmbellen nog waren afgegaan na een verlies van meer dan 3 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.