Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Rood Technology heeft hoge verwachtingen

Rood Technology heeft hoge verwachtingen
13 nov 2007 om 08:26

Rood Technology bracht vandaag een trading update uit. De onderneming verwacht thans een omzettoename van 10 tot 15 procent voor geheel 2007 ten opzichte van 2006. Waarmee de groei naar eigen zeggen 'duidelijk boven de groei in haar marktsegment ligt'. Bovendien verwacht Rood, conform haar uitspraken, in 2007 haar operationeel resultaat opnieuw te kunnen verbeteren. Rood Technology gaat ervan uit dat zowel de omzet, het operationele- als het nettoresultaat in 2008 fors (meer dan 45 procent) kunnen toenemen.

 

Overname

Rood beoogt haar positie in de markt te versterken onder meer door middel van een fusie of overname. Met één van de gesprekspartners is inmiddels het stadium bereikt waarin Rood een overnamebod aan het voorbereiden is. Op dit moment kunnen er nog geen nadere details worden gegeven.

 

Samenwerkingsverbanden

Tevens zoekt Rood naar versterking van haar activiteiten ter ondersteuning van de supply chain Azië(China)-Europa. Het gaat hierom  samenwerking met toeleveranciers in onder meer lage lonen-landen. Bovendien zoekt Rood naar samenwerking met Europese klanten, in het  bijzonder Fabless design huizen. Op beide fronten zijn de ontwikkelingen positief. Voor het eind van het jaar verwacht Rood dan ook zeker 1 – 2 samenwerkingsverbanden te kunnen melden.

 

Aandelenuitgifte

Rood maakte tevens bekend ter waarde van 4,5 miljoen euro nieuwe aandelen te willen plaatsen. Met de opbrengst moeten onder meer enkele dure leningen worden afgelost. De financiering van de beoogde overname en de investeringen in de versterking van de activiteiten in China moeten ook uit deze pot komen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.