Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Stork kraakt verslag Ondernemingskamer

Stork kraakt verslag Ondernemingskamer
13 nov 2007 om 11:16

Stork plaatst aanzienlijke kanttekeningen bij het onderzoeksverslag van onderzoekers Traas en Van den Brink van de ondernemingskamer naar de gang van zaken bij het conflict tussen de industriële producent en aandeelhouders Centaurus en Poulsen. De hedgefondsen hadden om een onderzoek gevraagd na het conflict, waarbij de partijen lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan inzake een mogelijke opsplitsing van Stork. Volgens het verslag hadden het bestuur en de raad van commissarissen veel eerder een bemiddelaar moeten inschakelen.

Stork verwerpt belangrijke conclusies van het verslag, “omdat ze gebaseerd zijn op onjuiste of ontbrekende feiten en soms speculatieve aannames. Daarmee ontstaat naar de mening van Stork een onevenwichtig beeld. Er kan derhalve geen afgewogen oordeel worden geveld over de opstelling van Stork en de betreffende grote aandeelhouders.”

Stork brengt tevens de volgende kritiek te berde: De kernvraag wordt niet beantwoord, het Public-to-Private onderzoek wordt verkeerd beoordeeld en het onderzoek negeert de context van de succesvolle transformatie van Stork.

Lees de volledige reactie van Stork hier.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.