Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEX opent 1 procent hoger

AEX opent 1 procent hoger
14 nov 2007 om 08:45

Op het Damrak zal de AEX spectaculair van start gaan. De immer grote invloed van Wall Street, die de laatste weken de Amsterdamse beurs bijna steevast in het rood zette, betaalt zich ditmaal uit is een fraaie opening. Verwacht wordt dat de AEX circa 1 procent hoger opent, ook wegens de sterke kwartaalcijfers, waarmee ArcelorMittal vanochtend op de proppen kwam.

In het nieuws

Naast zwaargewicht ArcelorMittal, dat een 36 procent hogere nettowinst boekte, komt bouwbedrijf Heijmans voorbeurs met een trading update. ING maakte bekend een overname in Latijns-Amerika te hebben gerealiseerd. De bankverzekeraar neemt de Argentijnse marktleider in pensioenbeheer over.

Amerika en Azië

Op Wall Street gingen gisteren alle remmen los. De resultaten van Wal-Mart, het grootste supermakrtbedrijf ter wereld, zetten de toon voor een fraaie handelsdag. Toen de olieprijs ook nog ietwat inzakte, durfden beleggers de portemonnee weer te trekken. De Dow Jones eindigde 2,46 procent hoger op 13.307,09 punten. De Nasdaq deed daar, met een koerswinst van 3,46 procent, een flinke schep bovenop. De breed samengestelde S&P 500 won 2,91 procent.

De in Azië leidende Nikkei-index zette de goede lijn van Amerika door en pluste 2,47 procent. De hoofdgraadmeter in Hong Kong, de Hang Seng, won 4,05 procent.

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.