Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Dag van herstel op Amsterdamse beurs

Dag van herstel op Amsterdamse beurs
14 nov 2007 om 17:04

Eindelijk herstel op de beurzen. De AEX noteert momenteel een nette winst. De index staat op 513,43 punten en stijgt daarmee 1,09 procent. De AMX noteert 0,81 procent in de plus. De winst wordt breed gedragen, slechts vier AEX-fondsen staan in het rood. Aanleiding voor de stijging is het hoge slot van Wall Street gisteren.

In het nieuws

Arcelor Mittal maakte vandaag zijn derde kwartaalcijfers bekend. Het grootste staalbedrijf ter wereld zag de nettowinst in het derde kwartaal 36 procent oplopen tot circa 3 miljard dollar. Hiermee presteert ArcelorMittal aan de bovenkant van de eigen gestelde verwachting. Heijmans kwam voorbeurs met een trading update. Het operationele resultaat 2007 van de divisie Heijmans Bouw zal ten opzichte van 2006 een forse daling laten zien en resulteren in een groot verlies van de divisie Bouw over 2007.

 

KPN maakte bekend dat Getronics 11 december van de beurs zal verdwijnen. ING meldde dat de bank goedkeuring heeft gekregen voor twee joint-ventures van Chinese kantoren in de provincies Anhui en Jiangsu.

Stijgers en dalers

Grootste stijger is vandaag van der Moolen (+9,64%), het concern zal morgen met derdekwartaalcijfers komen. Ook Aalberts deed het vandaag goed en won 6,66 procent. Fortis noteert 1,78 procent in de plus, nadat het fonds de afgelopen weken veel heeft moeten inleveren.

Bij de dalers voert Wereldhave (-1,83%) vandaag de lijst aan. Ook Crucell (-1,30%) deed het minder goed, gisteren maakte het concern zijn derdekwartaalcijfers bekend. Heineken en Wessanen moesten tevens inleveren en noteren respectievelijk 1,45 en 0,72 procent in de min.

Europa en Amerika

Ook in de rest van Europa staat er groen op de borden. De DAX pakt een winst van 0,21 procent, de CAC40 schrijft zelfs 1,65 procent bij.

 

Op Wall Street staat de Dow Jones-index momenteel op 13.313,03 punten. Een minieme winst van 0,04 procent. De S&P500 staat op een winst van 0,28 procent. Techbeurs Nasdaq noteert 0,01 procent in de min.

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.