Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tulip verwacht drie keer zo hoge omzet

Tulip verwacht drie keer zo hoge omzet
14 nov 2007 om 11:32

Tulip maakte bekend dat het de omzetverwachtingen over 2007 handhaaft op 380 miljoen euro. Tulip zal op de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van vandaag onder andere een toelichting op haar strategie voor de jaren 2008 tot en met 2010. Onderdeel van deze strategie is dat Tulip zich tot doel stelt in 2008 een euro per aandeel uit te keren door middel van kapitaalvermindering.

Doelstellingen

Tulip verwacht eind 2010 een omzet te kunnen realiseren van circa 1,2 miljard euro en wil in 2010 jaarlijks een EBITDA realiseren van circa 4 procent per jaar. De onderneming denkt dit te bereiken door enerzijds organische groei van tenminste 15 procent per jaar en anderzijds groei door middel van acquisities en het nemen van participaties. Tevens streeft Tulip naar het vergroten van spreiding in het productportfolio waardoor Tulip zich minder conjunctuurgevoelig en regiogevoelig positioneert.

Koersdoel

Tulip heeft zich een koersdoel gesteld van 15 euro per aandeel. Dit wil zij bereiken door onder andere een sterke groei van haar omzet. Ook wil Tulip zijn beschikbare financiële middelen vergroten door het optimaliseren van de vrije kasstroom en beschikbare financieringsarrangementen. Tevens denk computerbedrijf met een beursgang van enkele dochterondernemingen en participaties geld op te halen. Daarbij wordt momenteel uitgegaan van een notering van Devil in het voorjaar van 2008 aan de beurs in Duitsland. Daarnaast worden er plannen uitgewerkt voor een beursgang van onder andere Ego Lifestyle (25% belang) en de Conceptronic activiteiten.

Overnamebod

Tulip maakte eerder vandaag al bekend dat het van een overnamebod op Commodore International Corporation (CIC) afziet. De computerfabrikant gaf wel aan dat er andere vormen van samenwerking met CIC mogelijk zijn.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.