Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Unilever verkoopt twee onderdelen

Unilever verkoopt twee onderdelen
14 nov 2007 om 14:41

Unilever heeft vandaag aangekondigd dat het met McCormick & Company een definitieve overeenkomst heeft getekend over de verkoop van een deel van haar activiteiten. Unilever verkoopt de onderdelen kruidenmixen en marinades in de Verenigde Staten en Canada onder de merknamen Lawry’s en Adolph’s voor een bedrag van 410 miljoen euro in contanten. De transactie, die nog dient te worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, zal naar verwachting in 2008 worden afgerond.

“Met deze transactie zetten we een volgende stap bij het aanpassen van onze portfolio in Noord-Amerika, waarbij we ons steeds nadrukkelijker richten op het bouwen van sterke, wereldwijde merken,” aldus Michael B. Polk, President Unilever Noord- en Zuid-Amerika.

In de overeenkomst is vastgelegd dat de fabriek in Independence, Missouri in het bezit blijft van Unilever, aangezien deze vestiging ook andere Unilever-producten maakt. Bij de transactie zullen geen Unilever-medewerkers overgaan naar de nieuwe eigenaar.

De verkoope maakt deel uit van de plannen die Unilever eerder heeft aangekondigd om niet-strategische merken met een gezamenlijke omzet van meer dan 2 miljard euro te verkopen. In 2006 behaalden de merken Lawry’s en Adolph’s tezamen een omzet van ongeveer 100 miljoen euro voor Unilever.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.