Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vopak investeert in Indonesie

Vopak investeert in Indonesie
14 nov 2007 om 10:56

Vopak maakte vandaag bekend dat de onderneming op 9 november een overeenkomst heeft getekend met Jarkarta Terminal. De joint venture zal een opslagterminal voor olieproducten bouwen in de haven van Tanjung Priok, Jakarta Indonesië. Dit strategische infrastructuurproject zal terminalfaciliteiten aanbieden voor de verkoop en distributie van olieproducten. Dit is het eerste project van Vopak in Indonesië.

Na verkrijging van de benodigde goedkeuringen, in verband met buitenlandse participatie, zal de Vopak Jakarta Terminal een joint venture worden tussen AKR (51 %) en Vopak (49%). De terminal wordt gebouwd in een gebied van meer dan 15,5 hectares met watergebruiksrecht. Verwachte totale capaciteit van de terminal is 450.000 m3, die in 2 fasen zal worden gebouwd. De eerste fase zal naar verwachting in de tweede helft van 2009 in gebruik worden genomen en zal bestaan uit een opslagcapaciteit van 250.000 m3 en 2 aanlegsteigers voor schepen.

De petroleumsector in Indonesië kent een snelle deregulering en is aantrekkelijk voor verschillende marktpartijen, waaronder de grote internationale oliemaatschappijen. Momenteel wordt de distributie van de gesubsidieerde olieproducten verzorgd door het staatsbedrijf. Door de verandering naar een open markt zal deze belangrijke haven grote internationale bedrijven aantrekken die op- en overslagbedrijven nodig zullen hebben voor de distributie van hun goederen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.