Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs in mineur

Amsterdamse beurs in mineur
15 nov 2007 om 17:04

De Amsterdamse beurs zal vandaag in het rood sluiten. De AEX staat op 505,96 punten en verliest daarmee 1,24 procent. De AMX doet het nog slechter en verliest 2,52 procent. Vanaf de opening vloog de beurs naar beneden. Reden voor de daling is niet het inflatiecijfer dat vandaag omstreeks half 3 in Amerika bekend werd gemaakt. Voornamelijk het werkloosheidscijfer was slechter dan verwacht.
 

In het nieuws

SNS Reaal maakte vanochtend zijn derdekwartaalcijfers bekend. De bankverzekeraar zag de resultaten uit beleggingen teruglopen, SNS Property Finance en het Schadebedrijf zetten de onderneming wel op het goede spoor. Ook Van der Moolen kwam voorbeurs met derdekwartaalcijfers. Het meest opvallende nieuws was dat het haar Amerikaanse specialist-activiteiten gaat staken. Het onderdeel VDM Specialists slaagt er maar niet in om winstgevend te worden.

De Vries Robbe gaf aan dat de onderneming een omzetstijging van 30 procent verwacht. Reed Elsevier meldde in een trading update dat het zoals verwacht een winst per aandeel van minstens 10 procent gaat behalen. Scottish & Newcastle maakte bekend dat de bierbrouwer niet ingaat op het verhoogde bod dat Carlsberg en Heineken vanochtend uitbrachten.

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag TomTom met 3,65 procent. Wolters Kluwer (+1.02%) wist samen met Wessanen (+0,82%) ook nog een plus te noteren.

Bij de verliezers waren de uitslagen groter. Van der Moolen verloor 9,26 procent nadat het zijn derdekwartaalcijfers presenteerde. Ook Crucel (-6,90%) en Fugro (-5,95%) wisten geen plus te noteren.

Europa en Amerika

De CAC40 noteert 0,86 procent in het rood. De Duitse Dax (-1,39%) deed nog slechter. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 13243,12 punten, een minieme winst van 0,09 procent. Ook de S&P500 (+0,01%) en techbeurs Nasdaq (+0,20%) staan licht in het groen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.