Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs opent in het rood

Amsterdamse beurs opent in het rood
15 nov 2007 om 08:59

De Amsterdamse beurs zal vanochtend in het rood van start gaan. Aanleiding voor de negatieve opening is het lagere slot op Wall Street gisteren. De AEX zal naar verwachting 1 procent lager openen. Beleggers zijn vandaag in afwachting van het inflatiecijfer uit de Verenigde Staten dat vanmiddag bekend gemaakt wordt.

In het nieuws

SNS Reaal maakte vanochtend zijn derdekwartaalcijfers bekend. De bankverzekeraar zag de resultaten uit beleggingen teruglopen, SNS Property Finance en het Schadebedrijf zetten de onderneming op het goede spoor. Ook Van der Moolen kwam voorbeurs met derdekwartaalcijfers. Het meest opvallende nieuws was dat het haar Amerikaanse specialist-activiteiten gaat staken. Het onderdeel VDM Specialists slaagt er maar niet in om winstgevend te worden. De Vries Robbe gaf aan dat de onderneming een omzetstijging van 30 procent verwacht. Reed Elsevier meldde in een trading update dat het zoals verwacht een winst per aandeel van minstens 10 procent gaat behalen.
 

Amerika en Azië

In Amerika verloor de Dow Jones-index 0,57 procent en kwam daarmee uit op 13.231,01 punten. De S&P 500 sloot 0,71 procent in de min, techbeurs Nasdaq (-1,10%) deed het nog slechter. Ook in Azië heerste er een negatieve stemming op de beurs. De Japanse Nikkei verloor 0,67 procent. De Hang Seng van Hong Kong moest 1,27 procent terug.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.