Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

SNS Reaal niet getroffen door suprime perikelen

SNS Reaal niet getroffen door suprime perikelen
15 nov 2007 om 07:58

SNS Reaal kwam voorbeurs met een trading update over het derde kwartaal van 2007. De nettowinst van het Midkapfonds wordt licht hoger ingeschaald: “SNS REAAL is op koers, met behoudt van een gematigd risicoprofiel”, aldus het persbericht.

SNS Reaal bestaat uit de onderdelen hypotheken en vastgoedfinanciering, vermogensopbouw (sparen en beleggen) en verzekeren. De divisie verzekeringen behaalde een lager resultaat uit beleggingen. Zowel de periodieke premie-inkomsten als de inkomsten uit koopsompolissen stegen, tevens boekte het Schadebedrijf een fraaie winststijging. SNS Property Finance leverde een hoge winstbijdrage in het derde kwartaal, in lijn met de voorafgaande kwartalen. De rentemarge van het bankbedrijf lag hoger.

SNS rondde de acquisitie van de Nederlandse activiteiten van AXA af op 5 september. Het is naar eigen zeggen niet betrokken bij risicovolle (‘subprime’) kredieten in de VS, “we blijven bijzondere aandacht besteden aan onze fundingpositie. Op dit moment is de funding van de activiteiten van SNS Bank gewaarborgd tot in de tweede helft van 2008”.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.