Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Van der Moolen gooit handdoek in de ring

Van der Moolen gooit handdoek in de ring
15 nov 2007 om 08:17

Van der Moolen meldde vanochtend bij de presentatie van haar kwartaalcijfers dat het stopt met het de Amerikaanse specialist-activiteiten op de New York Stock Exchange. De activiteiten, die al langer een blok aan het been zijn voor Van der Moolen, zijn niet winstgevend en zullen volgens Van der Moolen ook in de toekomst geen geld op gaan leveren.

Reactie CEO

“VDM Specialists USA is er niet in geslaagd haar activiteiten winstgevend te maken en zal  de doelstelling van 2007 dan ook niet gaan halen. We hebben daarom besloten om zo snel als mogelijk de activiteiten zo snel als mogelijk te beëindigen. We zien het niet meer als een kernactiviteit van Van der Moolen,” aldus de CEO Richard den Drijver.

Toekomstperspectief

Den Drijver vervolgt: “We richten ons in de Verenigde Staten vanaf nu op de onderdelen brokerage en de activiteiten op de beurs van Chicago. We beëindigen uit kostenoverwegingen onze beursnotering aan de New York Stock Exchange.

Resultaten derde kwartaal

Van der Moolen zag de opbrengsten in het derde kwartaal oplopen tot 37,4 miljoen euro, tegenover 33,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies kwam uit op 5,8 miljoen euro. Van der Moolen hecht er waarde aan te melden dat de Europese activiteiten wederom winstgevend ziijn.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.