Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEX zakt door 500 punten grens

AEX zakt door 500 punten grens
16 nov 2007 om 16:59

Op beursplein vijf zakte de AEX vandaag door de psychologisch belangrijke 500 punten-grens, de graadmeter staat momenteel op 498,48 punten, een verlies van 1,64 procent. De beurs opende vanochtend meteen al lager. Toen Wall Street zwak opende daalde de koersen verder. De AMX doet het zeer slecht en verliest 2,92 procent.

In het nieuws

Heineken en Carlsberg gaven aan zeer teleurgesteld te zijn over de toon en de snelheid waarmee overnameprooi Scottish & Newcastle (S&N) het gisteren uitgebrachte bod terzijde heeft geschoven. Avantium, het technologiebedrijf uit Amsterdam, maakte donderdag nabeurs bekend dat het de voor vrijdag geplande beursgang uitstelt wegens volatiliteit op de financiële markten.

Ahold gaf vandaag aan dat John Rishton als President en CEO benoemt. Rishton was sinds juli van dit jaar al Acting President en CEO. Ahold kondigde tevens aan dat Kimberly Ross de nieuwe CFO wordt. Ook werd bekend dat Corio en USG People waarschijnlijk promoveren naar de AEX. De overgenomen fondsen ABN AMRO en Numico verdwijnen uit de belangrijkste graadmeter, aldus de voorlopige lijst van NYSE Euronext.

Stijgers en Dalers

TomTom (+7,31%) voert vandaag de lijst van grootste stijgers aan, nadat Garmin bekendmaakte zijn bod op Tele Atlas in te trekken. TomTom is nu vrijwel verzekerd van de overname van Tele Atlas. Stork (+0,22%) en Heijmans (+1,12%) wisten ook een plus te noteren.

Bij de verliezers noteert Tele Altas 8,69 procent lager, reden hiervoor is dat Garmin het niewe bod van TomTom niet meer zal overtreffen. Corporate Express en LogicaCMG verloren respectievelijk 5,89 en 5,67 procent.

Europa en Amerika

Ook in de rest van Europa lieten de beurzen verliezen zien, de DAX verloor 1,01 procent. De CAC40 noteerde 0,88 procent in het rood. Op Wall Street staat de Dow Jones op 13.079,16 punten, een verlies van 0,24 procent. De S&P 500 verliest 0,30 procent. Techbeurs Nasdaq (-0,73%) doet het ook niet goed.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.